BØRNEINSTITUTION I UKRAINE

LIONS LANGEBÆK DONERER 20.000 KR TIL BØRNEINSTITUTION I UKRAINE
I anledning af klubbens 40 års jubilæum uddelte klubben i dag 125.000 kr (se særskilt opslag), herunder 20.000 kr til Includerende Center For Børn i Ostriv, Ternopil Distrikt, Ukraine.

Institutionens formål er hjælp til børn med sen udvikling, hjerne-skader, nervelammelser, tale & motoriske udfordringer, down syndrom & autisme.
Til brug for sanse- og bevidsthedsudvikling, motorik- og tale-øvelser, mangler institutionen for et  system med inter-aktiv skærm.
Landsbyen Ostriv beliggende på landet langt fra de store bycentre, hvor interessen og støtten fra regering, presse og velgørende organisationer ikke er overvældende – et problem som ikke er ukendt på den egn, hvor Lions Langebæk er hjemmehørende, var det naturligt at hjælpe.

Kontakten blev etableret via et Lions Langebæk-medlem, som har været udstationeret i Ukraine, og en lokal tolk og kunstner, Iryna Reformator, som kendte hinanden. Iryna Reformator, som i forvejen er engageret i velgørende arbejde i Ukraine, identificerede et passende formål, der passer ind i Lions formål: at hjælpe, hvor der er hjælp behov.
Iryna Reformator modtog på vegne af institutionen doneringen på 20.000 kr og er garant for at beløbet alene bliver brugt til det besluttede formål.
Udstyret bliver købt lokalt, og producenten har tilbudt at levere og installere systemet uden beregning, det velgørende formål taget i betragtning.

Iryna takkede for donationen og afleverede et flot selvgjort broderi med Ukraines rigsvåben og fortalte, at lederen af institutionen først var noget skeptisk over, om en lille Lions klub i et fremmed land virkeligt ville støtte hendes arbejde – og græd af glæde, da hun fik bekræftet, at donationen var godkendt af klubbens medlemmer.
Lions Langebæk vil i fremtiden følge arbejdet på institutionen med henblik på eventuel senere yderligere hjælp.